(GYIK) GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. Milyen papírok szükségesek a képzés megkezdéséhez?

1/a. Munkaköri orvosi alkalmassági igazolás másolata. Ez a papír, nem csak a képzés megkezdéséhez szükséges, hanem a munkavállaláshoz is. 

1/b. A legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okirat fénymásolata e-mailen elküldve vagy személyesen átadva.

2. Van-e lehetőség részletfizetésre?

Igen van, szakmai képzések esetén két részletben, OKJ-s képzések esetén az adott képzés hosszúságától függően.

3. Orvosi alkalmassági az pontosan mit jelent? Elég, ha a háziorvosom kiállít egy papírt, hogy alkalmas vagyok?

Amennyiben a képzés elvégzését követően azonnal munkába lehet állni, akkor vagy a munkáltatónál lévő üzemorvos vagy egy "külsős" foglalkozás-egészségügyi orvos állítja ki a munkavállaláshoz szükséges orvosi munkaköri alkalmassági igazolást.

Ez plusz költséget jelent átlagosan 5-7.000,- Ft között van.

FONTOS! Az igazoláson mindenféleképpen szerepeljen rajta a személyes adatokon kívül a tanfolyam típusa, illetve, hogy "alkalmasnak találja a ......... képzés elvégzésére, fizikálisan terhelhető" szöveg.

4. Kötelező a regisztrációs lapot kitölteni?

Igen, a regisztrációs lap kitöltése mindenféleképpen szükséges. Az adatlapon szereplő adatok alapján kerül kiállításra a tanúsítvány és a számla, illetve a kapcsolattartáshoz feltétlenül szükséges.

 

5. Szükséges-e kinyomtatni a regisztrációs visszaigazolásban megküldött dokumentumokat/felnőttképzési szerződést?

Nem, a megküldött papírokat a képzés első napján, számlával együtt, lepecsételve az oktató adja át a helyszínen.

6. A tanúsítványt a képzés befejezésekor kapjuk meg?

Igen, a sikeres vizsga teljesítése napján, amennyiben minden bekért dokumentumot megkaptunk, illetve az anyagiak rendezve lettek. Amennyiben valami még hiányzik a képzés utolsó napján, a tanúsítvány a hiányosságok pótlását követően személyesen vagy postai úton megküldve vehető át.

 

7. Milyen idegen nyelvű tanúsítványt lehet kérni?

Angol és német nyelven tudjuk a tanúsítványokat biztosítani. Külön kérésre franciául is ki tudjuk állítani. Ezt az igényt a regisztrációs lap kitöltésekor lehet bejelölni. Amennyiben a képzés ideje alatt születik meg a döntés, hogy idegen nyelvű tanúsítványra lenne szükség, úgy átlagosan 20-30 napos átfutási idővel kell számolni és az igényt az e-mail címre kell írásban megküldeni.